SCURT ISTORIC

După evenimentele  din decembrie 1989 printre transformările rapide care au avut loc se numără şi desfiinţarea UGSR, implicit Sindicatul lucrătorilor din Învăţământ Mureş.

Astfel, Judecătoria Tg-Mureş, prin Încheierea Civilă nr. 817/ 15.02.1990, admite cererea înaintată de către Sindicatul Liber din Învăţământul Preuniversitar Tg-Mureş cu sediul în Tg-Mureş, str. Cuza Vod, nr.22 şi îi acordă personalitate juridică.

Primul Preşedinte al acestui sindicat, nou înfiinţat, a fost d-l Petre Curticăpean, profesor la Gr. Şcolar ,,Gh. Şincai”, Tg-Mureş.

Sindicatul menţionat a fost afiliat la Federaţia Sindicatelor Libere, din Învăţământ având sediul la Bucureşti, iar preşedinte fiind d-l Victor Ciorbea .

În momentul când preşedintele Victor Ciorbea a deplasat mesajul, ba mai mult ne-a implicat spre politica de dreapta (PNŢCD), în staţiunea Felix, în urma unei conferinţe ordinare de alegeri, în decembrie 2003, am optat pentru dezafiliere de la FSLI, urmând a ne constitui într-o nouă federaţie (Spiru Haret)în ianuarie 2004, federaţie în care jud. Mureş este membru fondator alături de alte 19 judeţe .

În anul 2004 ne-am schimbat denumirea în Sindicatul din Învăţământ,,Spiru Haret” Mureş.

Am plecat de la un număr de 3211 sindicalişti şi am ajuns în câţiva ani la peste 5000 de membri .

Din septembrie 1993 în urma Conferinţei de bilanţ şi alegeri s-a adoptat o nouă organizare (pe zone) preşedinte fiind ales D-l prof. Ioan Săcărea iar Secretar General d-l prof. Vasile Damian.

În prezent Sindicatul din Învăţământ ,,Spiru Haret”Mureş cuprinde  5096 membri repartizaţi pe zone astfel :

• Zona Tg-Mures – Rezi Maria -nr. membri -2392
  • Reghin -Marinescu Ioan -nr. membri -1022
  • Zona Sighisoara - Constantin Vasile -nr. membri - 681
  • Zona Ludus - Roman A. Horatiu -nr. membri - 601
  • Zona Târnaveni - Pasc Ovidiu -nr. membri - 400

Local suntem afiliati la UJSL Mures, filiala CNSLR-FRATIA.