COMPLEXUL TURISTIC - DULCEA

Complexul turistic - Dulcea este situat pe Valea Gurghiului în estul Podisului Transilvaniei si în nord-estul judetului Mures. Localitatea Dulcea este de un pitoresc aparte, îmbinând duritatea muntelui cu blândetea colinelor. Aflata la poalele Muntilor Gurghiu (Carpatii Orientali), aceasta zona traieste cu mândria ca a fost cândva locuita de geto-daci. Valea începe din crestele muntilor si se termina în zona urbanizata a Reghinului, unde Gurghiul se varsa în râul Mures.

• zona extrem de pitoreasca, cu privelisti deosebite;
  • pârâuri montane bogate în peste si zone prielnice pentru vânatoare;
  • trasee turistice marcate în Muntii Gurghiului si Calimani;
  • etnografie si obiceiuri folclorice pastrate nealterat de catre locuitorii satelor din împrejurimi.
Relieful e deosebit de variat. Valea pe care este situat complexul, poarta denumirea maiestuoasei corole a Muntilor Gurghiu. În limitele asezarii sunt cuprinse masivele Fâncel (1684 m), Batrâna (1634 m), Tatarca (1688 m) si Vârful Saca (1777 m), care pâna la cota de 1600 m poate fi urcat cu masini de transport, sau alt gen de masini, pe drumul forestier ce se avânta apoi spre sud-vest pâna-n Sovata.

Complexul dispune de 22 locuri de cazare in 11 camere duble, toate cu grup sanitar propriu cu cabina de dus, TV color conectat la un sistem de televiziune prin satelit, acces la internet prin cablu sau wireless, centrala termica automata proprie, 2 liviguri dotate cu aragaz, vesela, masina de spalat , sala de sedinte, terasa si 2 foisoare , precum si de 4 casute cu cate 2 paturi.

Complexul beneficiaza de un teren modern de sport cu iarba artificiala cu nocturna ,unde se pot desfasura diferite competitii sportive (fotbal , hanbal,tenis,volei).

De asemenea Complexul beneficiaza de o popicarie precum si de mese de tenis de masa.

In incinta Complexului se afla un lac unde se poate pescui.

Pentru turisti se ofera posibilitatea organizarii de drumetii si plimbari pe trasee marcate.

Complexul se afla la 24 km spre est de orasul Reghin, in Depresiunea Gurghiului, pe cursul superior al raului Gurghiu, pe drumul judetean Reghin - Gurghiu - Lapusna, la o altitudine de 570 m.

Vizualizare harta marita